Spectaculaire show van Dez op het Songfestival!

Bron: Instagram @Dezmaarsen

Op 20 mei was het zo ver, de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Niemand minder dan Dez Maarsen was te zien in de intervalact van het songfestival 2021. Na eerdere benaderingen voor een show tijdens de pauze van het songfestival, was het dit jaar echt zo ver. In samenwerking met Ahmad Joudeh en het danscollectief ISH heeft Dez een fascinerende show neergezet. De combinatie van twee totaal verschillende werelden ontmoeten elkaar op het podium, dat staat voor de verbinding tussen mensen met verschillende culturen die ondanks diverse achtergronden, raakvlakken vinden.

Voor het optreden tijdens het songfestival heeft Dez een volledige nieuwe fiets gebouwd. Dez verteld in een interview dat een BMX vaak wordt gezien als een soort kinderfiets, maar het is veel meer dan dat. Je moet hem zo afstellen dat hij past bij de kunsten die je doet op de vloer. Deze nieuwe fiets past, volgens Dez, bij het totaalplaatje van de act. Uniek, sierlijk gracieus en esthetisch.

‘Het Eurovisie Songfestival is een spektakel. Het is top dat we dit nu in Nederland hebben! Ik ga gewoon lekker genieten en mijn ogen uitkijken, echt gaaf dat ik erbij mag zijn!’

En gaaf was het! Deze heeft samen met Ahmad en het danscollectief ISH een spectaculaire show neer gezet. Een show dat laat zien wie Nederland is en waar we voor staan.